آران مغان گزارش مي دهد؛ پروژه هاي نيمه تمام در پارس آباد و وعده هايی كه در سال 92 عملي نشدپایگاه خبری تحلیلی شمالغرب
rss صفحهاصلی بینالملل ایران اجتماعی اقتصادی سیاسی ورزشی فرهنگوهنر معرفیاستان شهرستانها ثبتخبر دربارهما تماسباما پیوندها آرشیو

ساعتوتاریخانتشارخبر:7:18 بعد از ظهر--19 / 1 / 1393
گروههایخبری: استان،پارس آباد،اجتماعی،،

پروژه هاي نيمه تمام در پارس آباد و وعده هايی كه در سال 92 عملي نشدشمالغرب: در این بسته خبری مهم ترین پروژه هاي نيمه تمام شهرستان پارس آباد و وعده های عملی نشده مسئولين در سال 92 بررسی شده است.
 

به گزارش شمالغرب به نقل از آران مغان، در سال 92 برخی از وعده های مدیران استانی و شهرستاني مبنی بر راه اندازی پروژه های نیمه کاره پارس آباد مغان محقق گردید و برخی دیگر نیز عملی نشد.

علت برخی از این بدقولی ها را شايد می توان در عدم تخصیص اعتبار به پروژه ها دانست و برخی دیگر را به حساب عدم برنامه ریزی صحیح نسبت داد.

در این گزارش تلاش شده است به برخی از وعده های عملی نشده در سال 92 در شهرستان پارس آباد مغان و دلایل آن ها اشاره شود.

 

عدم بهره برداری از استخر شناي اداره ورزش و جوانان پارس آباد؟

پروژه ای میلیاردي که از طرح هاي مهر ماندگار و از مصوبات سفرهای استانی بود، تاریخش به سال 84 باز می گردد، این طرح هم سه ماه پیش به گفته مسئولین بيش از 70 درصد پیشرفت داشت و همان وقت ها بود که اعلام کردند دهه فجر 91 افتتاح می شود پروژه ای میلیاردي که ماندگارتر شد.

پروژه ای که كارفرمايش، وزارت ورزش و جوانان و پيمانكارش شركت آتي ساز هستي است و ما هم امید داشتیم مسئولین این وزارت نگاهی به آتیه ی ورزش و جوانان شهرستان ما داشته باشند و دهه فجر 91 که رسید بتوانیم پارس آبادمغان را جزء شهرستانهاي داراي استخر سرپوشيده استان اردبيل یاد کنیم و بدبختانه اين امر نه تنها در سال 91 محقق نشد، بلكه دهه فجر 92 هم این بار دست خالی رفت و گويا بنا نيست طلسم 9 ساله استخر اين شهرستان شكسته شود.

 

علیرغم وعده های مسئولان استانی این پروژه به دلیل عدم اختصاص اعتبار کافی راکد مانده و با وجود تأکید های مسئولان ورزشی استان به نظر می رسد برایزبهره برداری از آن باید به سال جدید دل بست.

در بازدیدهای مکرر از این پروژه ملی، مسئولان وعده های بسیاری دادند و تنها مشکل پیش رو را عدم اختصاص بودجه کافی برای تکمیل آن دانستند باید دید در سال 93 و در حالی که بودجه تخصیصی استان مشخص شده آیا جایی برای تکمیل این پروژه در نظر گرفته شده است؟

 

راکد ماندن بیمارستان 200 تخت خوابی پارس آباد، كه خودش بيمار شد؟

عمليات ساخت اين پروژه كه جزء طرح هاي مهر ماندگار است از سال 87 شروع شده و با اعتباري بالغ بر 72 ميليارد ريال در زميني به مساحت 12 هزار و 300 متر مربع در حال احداث مي باشد و هم اكنون هم به گفته مسئولين 75درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.

این پروژه که 7 سال پيش کلنگ احداث آن به زمین زده شد از جمله طرح هایی است که در صورت تکمیل شدن می تواند بار درمانی زیادی را از دوش بیمارستان های امام خميني(ره) و بيمارستان ارس شهر پارس آباد بردارد.

این پروژه نیز مانند استخرشناي پارس آباد با وعده های زیادی از سوی مسئولان استانی همراه بوده به طوری که قرار بود این پروژه تا پایان کار دولت دهم به بهره برداری رسیده و به بیماران ارائه خدمات نماید اما باز هم زخم کهنه عدم تخصیص اعتبار گریبان ان پروژه عظیم درمانی در شهرستان پارس آباد را گرفت و با وجود گذشت 9 ماه از شروع کار دولت تدبیر و امید هنوز این پروژه راکد مانده و یکی از پروژه های غیرفعال استان در سال 92 محسوب می شود.

 

مصلي پارس آبادمغان، كه گرفتار باتلاق و كاغذ بازي هاي مسئولين شد؟

" مصلاي جديد شهرستان پارس آبادمغان با اعتبار بالغ بر 70 ميليارد ريال و با زير بناي 11/317 متر مربع در فاز اول در 24 ماه احداث مي شود."

این از جمله سخناني بود كه مهندس يوسف باقري معاون مسكن و شهرسازي استان اردبيل در پنجم ارديبهشت ماه سال 90 در جمع نمازگزاران شهرستان پارس آباد گفت.

از كلنگ زني مصلي جديد پارس آباد بيش از سه سال گذشته است اما طي اين سالها هيچ مسئول دولتي يا ناظری، از روند اجرايي اين مصلي خبري را در اختيار مردم قرار نداده است. نه تنها در اين سالها ساخت مصلي جديد پيشرفتي نداشته، بلكه معلوم نيست اعتباراتي كه براي اين پروژه بايد صرف مي شد كجا استفاده شده است. اين سخنان صريح امام جمعه پارس آباد در خطبه هاي نماز جمعه 27 بهمن ماه سال 91 اين شهرستان بود.

 

کتابخانه مرکزی پارس آباد در خواب عميق؟

اینجا دیگر نه از پیشرفت های 85 درصدی خبری هست و نه از وعده های دهه فجری و هفته دولت و سال آینده! انگار این ساختمان نیمه کاره خواب خواب است که زمین دو هزار و چهارصد متری را اشغال کرده و به جز ستون تير آهن هاي سر به فلك كشيده، خبري از قفسه های کتاب در آن نیست.

سال 87 بود که پروژه کتابخانه مرکزی پارس آباد کلنگ زنی شد و 16 میلیارد و پانصد ميليون ريال اعتبار برای ساخت این پروژه پیش بینی شد.

اینکه چه شد و چه کسی به تعهد خود عمل نکرد نمی دانیم، فقط این را خوب می دانیم که نداشتن یک کتابخانه مجهز و بزرگ اصلا در شان دومين شهر پرجمعيت استان اردبيل نیست... پروژه اي كه به گفته فرماندار پارس آباد 30درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 

ساختمان تكميل شده هواشناسی پارس آباد اما بلا استفاده؟

با اينكه سه سال از اتمام و تكميل ساختمان هواشناسي پارس آباد گذشته، اما اين ساختمان با وجود تكميل ساخت هاي زيربنايي اش همچنان افتتاح نشده است.

به دليل وجود اقلیم های متنوع در گستره این شهرستان تاریخی، مسئولين به فكر افتادند تا براي سهولت مردم خطه پارس آباد مغان از شرايط جوي آب و هوايي كه يكي از نيازها و خواسته هاي اين منطقه و كشاورزان بوده دست آستين بالا زده و برای احداث ساختمان هواشناسی در پارس آباد سريعا اقدام كنند به گونه ای که در سال 1388 كلنگ اولین ساختمان اداره هواشناسي اين شهرستان با زیربنای 200 مترمربع به زمين زده شد.

از آن زمان تاكنون بدليل فراز و نشيب ها و كش و قوس هاي فرآوان بين مسئولين باعث شد كه اداره هواشناسي پارس آباد بعد از سه سال به ايستگاه نهايي خود برسد بطوري كه ساختمان اين اداره با وجود اتمام ساخت هاي كامل زير بنايي اش منتظر قيچي به دست مسئولين براي افتتاح باشد.

حال، چرا اين ساختمان با توجه به انتقادها و اطلاع رساني قبلي كه توسط صداوسيماي اردبيل و واحد مركزي خبر در خصوص عدم افتتاح اين هواشناسي شده بود و تا امروز هم اقدامي در اين باره نشده است خود جاي سئوال دارد؟

 

به گفته مسئولين؛ فرودگاه پارس آباد مغان نزديك دوساله در حال تعريض آسفالته؟!

این فرودگاه با 170 هکتار مساحت به عنوان قدیمی ترین فرودگاه استان اردبیل در سال 1352 تاسیس شده است و در سال81 این فرودگاه رسما از شركت كشت و صنعت و دامپروری مغان منفک و تحویل شركت مادر تخصصی فرودگاه های كشور شد. از آن زمان تاكنون اين فرودگاه با فرازو نشيبهاي فراوان همراه بوده بطوري كه اين فرودگاه امروزه بدليل تعريض آسفالت در تعطيلي بسر مي برد.

به گفته فرماندار پارس آباد، هم اکنون عملیات مرمت و روکش آسفالت این فرودگاه به طول دو هزار و 800 متر با اختصاص بالغ بر 27 میلیارد ریال و با پیشرفت فیزیکی 65 درصدی در حال اجرا است. و عملیات زیرسازی و ترمیم و بازگشایی مجدد باند فرودگاه این شهرستان طی فروردین سال 93 خبر داده است.

 

نيمه كار ماندن طرح دو بانده كردن جاده پارس آباد- سربند؟

با توجه به تردد زیاد و نامناسب بودن وضعیت این جاده ترانزیتی و هر از گاهی كه شاهد وقوع و بروز حوادث مرگبار رانندگی در این مسیر بوديم مسئولين استاني را وادار به زدن كلنگ دو بانده كردن جاده پارس آباد-سربند در سال 90 انداخت.

اين پروژه هم به گفته فرماندار پارس آباد، فاز اول آن به طول پنج كيلومتر‌ با اعتبار 17 ميليارد ریال در حال اجرا بوده و هم اکنون از پيشرفت 26 درصدي برخوردار است و عملیات اجرایی فاز دوم این بزرگراه نيز به طول ۱۵ کیلومتر با ۳۳ میلیارد ریال اعتبار توسط بنیاد مسکن استان اردبیل در حال اجرا می باشد... كه اين پروژه هم اكنون نيمه كاره مانده است.

 

پروژه ای که به جای احداث بازارچه تبدیل به پارکینگ خودروها شده است؟

سال 91 بود که اکبر نیکزاد استاندار وقت اربیل کلنگ احداث بزرگترین بازار مرزی کشور در پارس آباد مغان را به زمین زد.

این بازارچه قرار بود در زمینی به مساحت بیش از 12 هزار متر مربع و با حدود 80 میلیارد ریال اعتبار اجرا شود و علاوه بر ساخت 300 واحد تجاری، امکاناتی همچون احداث پاركینگ، فضای سبز ، نمازخانه ، سرویس بهداشتی و رستوران نیز برای آن پیش بینی شده بود.

اما خبرها حکایت از آن دارد که این بازارچه مرزی نه تنها از سال 91 تا كنون یک درصد هم پبشرفت فیزیکی نداشته، بلکه زمینی که برای احداث این بازار در نظر گرفته شده بود، مکان مناسبی برای پارکینگ خودروها شده است.

 

بازگشايي گمرك اصلاندوز آرزوي ديرينه مرزنشينان منطقه مغان

براي مردم مرزنشين پار‌س‌آبادمغان بازگشايي مجدد گمرك اصلاندوز با گذشت بيش از 10 سال به يك دغدغه و آرزو ديرينه تبديل شده است.

ايجاد گمرك و بازارچه مرزي شهرستان پارس آبادمغان، يكي از وعده‌هاي رئيس‌جمهور دولت نهم و دهم به مردم اين شهرستان در جريان اولين سفر هيئت دولت به استان در سال 84 بود؛ اتفاقی که می‌توانست باعث رونق اقتصادی در منطقه‌ي پارس آبادمغان و اصلاندوز شود اما سال‌ها از آن وعده مي‌گذرد و هنوز خبری از عملی‌شدن آن نیست.

بازگشايي مجدد اين گمرك در سال 72 به تصويب هيئت وزيران و مجلس رسيده است كه در صورت اجراي اين طرح مردم مرزنشين اين خطه قادر خواهند بود تحول اقتصادي و كارآفريني بزرگي در منطقه به وجود آورد.

با افتتاح و راه‌اندازي مجدد گمرك اصلاندوز كه نزديك‌ترين معبر با كشورهاي آسيايي ميانه، مركزي و قفقاز است، نه تنها كاهش نرخ بيكاري، حجم مبادلات بازرگاني، بين‌المللي و واردات و صادرات سودآور براي كشورمان را افزايش داده، بلكه موجب اشتغال مستقيم بيش از يكصد نفر از ساكنان منطقه مغان را نيز بدنبال خواهد داشت.

اما اين طرح ده ساله نه تنها تا به امروز محقق نشده بلكه اندك اميدي كه اين مردم نسبت به بازگشايي گمرك داشتند به هاله اي از ابهام تبديل شده است.

البته برخي اظهارنظر مسئولان استاني در سال‌هاي گذشته كه در آن به عدم تمايل آذري‌ها به افتتاح و بازگشايي مجدد اين گمرك و بازارچه مرزي پارس‌آباد اشاره مي‌كند، با توجه به رونق گمرك و بازارچه‌هاي شهرهاي آستارا و جلفا خود به خود خط بطلان مي‌خورد، چرا كه گمرك و بازارچه مشترك علاوه بر نفع اقتصادي سبب كيفيت سطح روابط بين‌المللي دو كشور و ملت شده و هر دو كشور از مزاياي سياسي و اقتصادي بهره‌مند مي‌شوند.

انتظار مي‌رود با اجراي اين طرح در شهرستان مرزي پارس‌‌آبادمغان كه بيش از 100 كيلومتر مرز مشترك آبي و خاكي با كشور جمهوري آذربايجان دارد به اشتغالزايي منجر شود.

 

غبار فراموشي بر الحاق دشت مغان به منطقه آزاد ارس؟

یکی از طرح های مهم و مورد نظر در توسعه گردشگری، الحاق دشت مغان به منطقه آزاد ارس بوده كه اكنون هم بر سر زبانهاي مردم منطقه مرزي مغان جاري است و در صورت نهايي شدن اين طرح از سوي دولت سكويي براي پرتاب منطقه مغان به سوي اقتصاد در بازار كشورهاي همسايه و حتي كشورهاي اروپايي محسوب مي شود كه با ملحق شدن  شهرستان هاي پارس آباد، گرمی و بیله سوار به منطقه آزاد ارس، شاهد بهبود وضع معیشتی و درآمد مردم و رونق اقتصادی در این خطه مرزی خواهیم بود.

تبديل دشت مغان به منطقه آزاد ارس قريب به دو سال است كه همواره از سوي برخي نمايندگان استان اردبيل در مجلس چه در حوزه انتخابيشان و چه در سخنراني بين مردم از طريق تريبون آزاد، بارها و بارها اعلام شده و هر بار خبر از تصويب آن در هيئت دولت داده اند. وعده اي كه مانند طرحهاي ديگري از جمله بازگشايي مجدد گمرك اصلاندوز ، تبديل پارس آباد به فرمانداري ويژه و ... براي مردم تكراري شده است.

از نظر ما شهرستان پارس آباد به نوعي ركورد دار طرح ها و پروژه هاي نا تمام در ميان شهرهاي استان اردبيل و حتي كشور بوده كه بايد منتظر ماند ديد كه آيا باز هم ركورد اين پروژه ها در سال 93 در شهرستان پارس آباد حفظ خواهد شد يا خير...؟

سال 92 چند پروژه ديگري نيز در پارس آباد نيمه كاره مانده بود كه نخواستيم زياد بهش بپردازيم و شما شهروندان عزيز رو در سال جديد نااميد كنيم.

..............................

گزارش از مرتضي برّي

انتهای پیام/


انتهای پیام/

اخبار استان اردبیل را اینجا بخوانید

دیدگاههای ارسال شده ، پس ازتأیید توسط مدیر مسئول‌ سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
پیامهایی که حاوی تهمت یا افترا باشد تائید نخواهد شد.
انتشار نظر به معنای تأیید از دید مسئول سایت نبوده و مسئولیت نظرات بر عهده نظردهنده است.

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


برچسب : خبر , اردبیل , شمالغرب ,
چاپاینصفحهنسخهمناسبچاپ
مطالبمرتبط

پایگاهخبریتحلیلیشمالغرب